Čišćenje arterija na prirodan način

Od | 14 rujna, 2017

Nezdravom prehranom naše tijelo trpi, a šteta koju mu nanosimo često se manifestira u obliku začepljenja arterija. Začepljene arterije vrlo su čest problem kod mnogih koji imaju neredovitu i nezdravu prehranu. One nastaju nakupljanjem štetnih tvari i stvaranjem naslaga koje onemogućuju normalan protok krvi tijelom. Začepljene arterije mogu dovesti do raznih ozbiljnih stanja kao što je moždani i srčani udar.

Preventivno djelovanje je najbolji lijek za sprječavanje gotovo svake bolesti, ali što napraviti kada već sumnjamo da postoje nakupine u arterijama koje su potencijalno opasne? Moguće je posegnuti za raznim lijekovima, ali prije toga treba obratiti pozornost na prirodne načine kojima je moguće očistiti arterije i spriječiti razne bolesti.

Očistite arterije na prirodan način

Konzumiranje zdravih masti

Iako izraz „zdrave masti“ zvuči pomalo oksimoronski, u svijetu zdrave prehrane definitivno postoji. Jedne od najpoznatijih vrsta zdravih masti jesu omega-3 masne kiseline koje se mogu pronaći u ribljem ulju. Također, možete početi konzumirati i ulje avokada, masline i badema kako biste očistili svoje arterije.

>>>Prirodni lijek za proširene vene<<<

Konzumiranje vitamina B

Dodavanje vitamina B vašoj prehrani uzrokuje smanjenje nakupina u arterijama te može spriječiti preuranjene srčane bolesti i probleme.

Češnjak i grejp

Ove dvije namirnice imaju iznimna ljekovita svojstva. Češnjak može doslovno spasiti vaš život jer uklanja štetne naslage u arterijama i pospješuje protok krvi. Sličan učinak ima i grejp koji će smanjiti nakupine štetnih tvari u vašim arterijama i zaštititi vas od raznih bolesti. Također, počnite konzumirati tamno-zeleno lisnato povrće koje sadrži mnoštvo antioksidanata te umjesto čipsa pojedite svaki dan malo orašastih plodova.

>>>Češnjak kao lijek<<<

Spavanje i smirenje

Ako želite smanjiti nakupine štetnih tvari u vašim arterijama morate dobiti svojih 8 sati sna. Tijekom sna tijelo se obnavlja, a kada ga ne dobiva dovoljno povećava se krvni tlak i dolazi do mnogih bolesti, a tako i do začepljenja arterija. Isto tako, barem jednom dnevno se potpuno opustite kako biste smanjili krvni tlak i pospješili cirkulaciju.

Vježba i eliminiranje alkohola

Pušenje, alkohol i manjak vježbe tri su sastojka za potpuni kolaps vašeg organizma. Kako biste očistili vaše arterije i zdravo živjeli pokušajte vježbati makar 30 minuta svaki dan, što uključuje i brzo hodanje i šetanje. Ujedno, smanjite unos alkohola kako bi vam se tijelo imalo vremena oporaviti, te kako bi se šteta nanesena arterijama mogla smanjiti.

Zdrav život znači manje brige, manje stresa i više dobrog raspoloženja. Nemojte dopustiti da vam začepljene arterije uzrokuju probleme i oduzimaju dragocjeno vrijeme.