Detoksikacija organizma limunom

Od | 25 ožujka, 2015
 

Detoksikacija organizma primjenjuje se posljednjih 50 –tak godina, a glavni cilj je izbacivanje štetnih toksina iz organizma. Osim toga ova metoda odlična je i za održavanje vitke linije, odnosno sve je više primjenjuju osobe koje žele smršaviti.

Najbolje vrijeme za detoksikaciju je proljeće i to zbog toga što se tijekom zimskih mjeseci što zbog hrane, što zbog nedovoljnog kretanja u našem tijelu nakupila velika količina štetnih tvari koje loše utjeću na zdravlje organizma i čine nas umornima.

Jednodnevna detoksikacija limunom

Osnova detoksikacije limunom je svježe iscijeđeni limunov sok zbog toga što vitamin C sagorijeva kalorije, pročišćava probavni sustav, jača organizam, potiče rad bubrega te usporava stvaranje masnoće u krvi. Napravite ukusnu limunadu i popijte jednu čašu (oko 2dcl) u jutro, popodne i navečer, a obroci neka budu manji i sastoje se samo od voća ili povrća. Ovakvo jednodnevno čišćenje organizma doprinjet će vašem zdravlju i podići razinu energije.

Recept za limunadu
Za limunadu su potrebni ovi sastojci:
– sok jednog većeg svježeg limuna
– 300ml vode
– štapić cimeta
– ljuta papričica

Stavite sve sastojke u veću čašu i napitak dobro promiješajte štapićem cimeta. Mnogi će se vjerojatno zapitati zašto cimet i ljuta papričica? Istraživanja pokazuju kako cimet uravnotežuje šećer u krvi, dok ljuta papričica daje puniji okus i potiće čišćenje organizma, odnosno detoksikaciju.