Kako protiv depresije: prirodni lijekovi protiv depresije

Od | 20 prosinca, 2014

Borite li se protiv depresije neka vam priroda pomogne u tome. Postoji mnogo prirodnih lijekova za depresiju, a najpoznatiji među njima je svakako lavanda.

Lavanda je biljka koja ima umirujuća svojstva i djeluje vrlo povoljno na psihu. Popijte barem jednu šalicu čaja od lavande svaki dan i primijetit ćete znatno smanjenje simptoma depresije. Osim čaja može vam pomoći i miris eteričnog ulja lavande.

Protiv depresije dobra su i citrusna eterična ulja (limun, naranča…) koja imaju stimulirajuće djelovanje na središnji živčani sustav, daju energiju te vraćaju volju za životom. Ispunite prostor tim mirisima i vratite osmijeh na lice.

Veoma efikasna biljka u borbi protiv depresije je gospina trava. Ona potiče proizvodnju serotonina, daje energiju i poboljšava raspoloženje. Čaj od gospine trave možete pripremiti tako da žličicu sušene biljke prelijete kipućom vodom i pustite da odstoji 15-ak minuta. Zasladite ga medom ili ga popijte nezaslađenog.

Osim ljekovitog bilja i eteričnih ulja protiv depresije je vrlo djelotvorna šetnja u prirodi. Svjež zrak i sunce revitaliziraju cijelo tijelo, a hodanje potiče cirkulaciju te poboljšava opće zdravstveno stanje.