Prirodni lijek za proširene vene

Od | 6 srpnja, 2017

Proširene vene jedan su od češćih problema današnjice. Istraživanja su potvrdila da čak 50 posto ljudi u srednjoj životnoj dobi ima problem s proširenim venama. One ne samo da ne izgledaju lijepo, već znaju biti veoma bolne. Ukoliko vas muče proširene vene, postoje prirodni lijekovi koji vam mogu pomoći da ih se zauvijek riješite.

Lijek prvenstveno treba tražiti u hrani. Ako imate proširene vene ili ako želite spriječiti njihov nastanak, bitno je da obratite pažnju na prehranu. Veoma je bitno da unosite što više voća i povrća u organizam. Preporučuje se čak pet porcija dnevno. Agrumi su naročito dobri kod problema s proširenim venama. Oni u sebi imaju vitamin C, silicij i biljne pigmente koji održavaju elastičnost i vitalnost vena.

Potrebno je konzumirati hranu bogatu vlaknima, jer vlakna sprječavaju zatvor koji je uzročnik napinjanja i povećanja pritiska u venama. Najbolji izvori vlakana su sve vrste integralnih žitarica, orašasti plodovi, povrće i integralna riža.

Neven i divlji kesten prirodni su lijekovi za proširene vene

Neven je izvrstan prirodni lijek za proširene vene. Nevenovu mast umasirajte na oboljele vene nekoliko puta dnevno.

Još jedan odličan prirodni lijek za proširene vene, koji možete koristiti i preventivno, je divlji kesten. Jednostavno možete napraviti tinkturu od divljeg kestena. Sve što vam za nju treba je 5 divljih kestena i litar vode. Divlje kestene treba usitniti i izmrviti te staviti u vodu, a zatim kuhati dok se ne pojavi pjena. Nakon toga, lonac je potrebno skloniti sa štednjaka i pričekati da se smjesa ohladi. Ohlađenom tinkturom mažite proširene vene nekoliko puta dnevno.

Da biste postigli bolji rezultat, kombinirajte tinkturu od divljeg kestena i mast od nevena. Prvo umasirajte nevenovu mast, a nakon što se ona upije, koristite tinkturu od divljeg kestena.

Proširenih vena se također možete riješiti i uz pomoć obloga od jabučnog octa. Jabučnim octom treba namočiti pamučnu krpu ili gazu te tako pripremljen oblog staviti na problematične vene. Jabučni ocat će poboljšati cirkulaciju u nogama i umirit će upalu vena. Oblog treba držati najmanje 20 minuta. Da bi lijek imao učinkovito djelovanje, potrebno ga je koristiti najmanje mjesec dana. Svaki dan, dva puta dnevno, stavljati obloge na otečene vene.