Prirodni lijek protiv prehlade

Od | 2 prosinca, 2017

Sezona je prehlada pa je preporučljivo da jedete hranu za jačanje imuniteta kako biste izbjegli ovu bolest. Ako ste već prehlađeni, postoje mnogi prirodni lijekovi protiv prehlade koji vam mogu uvelike olakšati ovo razdoblje i ubrzati oporavak.

Prije svega, preporučuje se da budete na toplom i pijete puno čaja s limunom i medom. Osim toga, postoji cijeli niz kućnih lijekova, a mi vam donosimo recepte za dva prirodna lijeka koji će vam pomoći u borbi protiv prehlade.

Esencijalno ulje eukaliptusa za začepljen nos

Kod prehlade je najgore to što ne možete normalno disati. Kako biste ponovno „prodisali“ punim plućima potrebno vam je malo esencijalnog ulja eukaliptusa. Napunite posudu vrelom vodom (važno je da se voda pari) i dodajte nekoliko kapi ulja. Prebacite ručnik preko glave i nagnite se nad posudu kako bi vam para obavila lice.

>>>Prirodni lijek za glavobolju<<<

Eukaliptusovo ulje je najbolji prirodni lijek protiv začepljenosti nosa. Duboko udišite na nos (koliko možete), a izdišite na usta i obrnuto. Radite to pet minuta i osjetit ćete kako vam se nos odčepljuje, a sinusi se otvaraju. Pare će također prodrijeti u vaša pluća što će vam olakšati disanje. Postupak ponovite koliko god smatrate da je potrebno.

Đumbir kao prirodni lijek protiv prehlade

Korijen đumbira je vaš super heroj kada je riječ o prehladi. Svježi korijen đumbira (srednje veličine) naribajte ili sitno nasjeckajte. Takav đumbir poslužit će vam za pripremu čaja. Možete ga izravno politi vrelom vodom ili ga najprije staviti u cjediljku te ga tako preliti vodom. Neka čaj stoji pokriven oko 5 minuta. Nakon što je odstojao pritisnite još jednom sav đumbir kako bi što više soka izašlo u čaj.

>>>Prirodni lijek za kašalj<<<

Ovaj čaj će djelovati protuupalno, umanjit će bol u grlu i ubiti viruse koji su uzročnici prehlade. Popijte tri šalice čaja dnevno i bit ćete kao novi.

Kućna ljekarna najbolja je ljekarna za liječenje prehlade. Želimo vam brzo ozdravljenje!