Prirodni lijek za alergiju

Od | 19 svibnja, 2015
Žena briše nos maramicom

Alergija je nepravilna funkcija obrambenog sistema. Klasična medicina nema lijek za nju, ali postoje prirodni lijekovi kojima si možete pomoći.
Alergeni su tvari koje inače nisu štetne za čovjeka, ali ih obrambeni sustav pogrešno shvaća kao neprijatelja te se brani od njih. To su najčešće lijekovi, pelud, grinje, mačke, psi i pojedina hrana.

Vršena su mnoga istraživanja kako bi se otkrilo zbog čega obrambeni sistem tako reagira na pojedine tvari. Najnoviji rezultati istraživanja pokazuju da su glavni uzroci zagađen zrak, nezdrav način života, loša hrana te previše lijekova i cijepljenja.

Prirodni lijekovi protiv alergije

Alternativna medicina smatra da alergiju mogu uzrokovati paraziti, oslabljeni imunitet i nepravilna funkcija jetre.

Paraziti ispuštaju u tijelo otrov koji može utjecati na nepravilan rad imuniteta, a u jetri sprečavaju njezinu normalnu funkciju. Tada dolazi do toga da jetra ne razlikuje štetne tvari od bezopasnih i nastaje alergijska reakcija. Protiv parazita najučinkovitiji je antiparazitni program dr. Clark. Tretman se sastoji od kombinacije pelina, crnog oraha i klinčića koji uništavaju parazite te njihove ličinke i jajašca.

Slabi imunitet također može biti uzrok alergije. Prirodni lijek za to je zdrav način života. Potrebno je vježbati, čim više vremena provoditi u prirodi, izbjegavati kloriranu vodu, jesti čim više probiotika, fermentiranih proizvoda, voća i povrća te piti čim više tekućine. Preporučljivo je i barem jednom godišnje napraviti detoksikaciju organizma.

Do nepravilnog rada jetre dolazi zbog parazita ili kamenca u žučnom mjehuru i jetri. Kamenac nastaje zbog loše prehrane, prekomjerne tjelesne težine i drugih faktora. Jetru možete očistiti od kamenca na potpuno prirodan i bezbolan način. Za to će vam trebati 50 grama gorke soli, jedan i pol decilitar maslinovog ulja te jedan veliki svježi crveni grejp. Detaljne upute za čišćenje jetre pročitajte ovdje: Upute za čišćenje jetre