Voda kao lijek: pripremite ljekovitu vodu

Od | 18 ožujka, 2015

Sigurno znate da je voda zdrava i potrebna organizmu, ali jeste li znali da se ona može koristiti i kao lijek za neke bolesti?

Možda ste sada pomislili nešto kao: “Ok, sad već pretjerujete. Kako bi voda mogla biti ljekovita?”, ali razmislite malo. Znate da je cikla ljekovita, da je češnjak ljekovit, da je maslačak ljekovit itd. Što se događa s tim biljkama kad nemaju dovoljno tekućine? Sjetite se i otkud one rastu – iz zemlje. Otkud izvire voda? Ne mislimo na slavine, vodovodne cijevi i slično, već na pravi izvor. Ako ste kad imali tu čast da ju pijete ravno sa izvora, vjerojatno ste osjetili njene dobrobiti. Ne brinite, ne trebate krenuti u potragu za izvorima kako bi se riješili glavobolje ili neke druge bolesti. Izvorsku, tzv. živu vodu možete dobiti i iz vode sa slavine u samo nekoliko koraka.

Koristite vodu kao prirodan lijek

Natočite u lonac pet litara vode i pustite da odstoji kroz noć. Drugi dan ju zagrijte u emajliranom loncu tako da prokipi. Nakon toga ju naglo ohladite u hladnoj vodi u kadi. Prvi stupanj strukturizacije je gotov. Sada u lonac dodajte približno pet kamenčića crnog kremena, prekrijte gazom te ostavite da odstoji tako dva dana. Nakon toga vodu pažljivo prelijte u drugu posudu, ali niži sloj od otprilike četiri centimetara bacite. Sada ju stavite u škrinju na zamrzavanje i čim se stvori prvi led, prelijte ju u drugu posudu, a taj led bacite. Time ste se riješili teške vode. Sada ju ponovo stavite na zamrzavanje i kada se dvije trećine zamrznu, probijte led i izlijte dio koji nije smrznut. Time se rješavate ostatka neželjenih tvari. Nakon što se smrznuti dio otopi možete piti vodu koju ste sami pročistili (Recept iz knjige Transurfing).

Kako biste se liječili vodom, potrebno je svako jutro popiti četiri čaše na prazan želudac, prije nego operete zube. Nakon toga nemojte ništa jesti ni piti 45 minuta. Nakon obroka nemojte ništa jesti ni piti dva sata. Trajanje ove metode liječenja ovisi o bolesti pa se tako zatvor i gastritis liječe 10 dana, rak 180 dana, a visoki tlak i dijabetes 30 dana.

Ostale bolesti i tegobe kod kojih pomaže voda: glavobolja, menstrualni poremećaj, bolesti maternice, bolesti očiju, problemi sa srcem, astma, meningitis, bolesti bubrega i mokraćnih organa, epilepsija te bronhitis.