Aloe vera kao lijek: pomaže u borbi protiv raka i mnogih drugih bolesti

Od | 16 travnja, 2017

Vjerojatno ne postoji osoba koja nije čula za aloe veru. Kao lijek se koristi stoljećima, a mnogi je smatraju i najljekovitijom biljkom na svijetu. To nije čudno jer je utvrđeno da aloe vera u sebi ima više od 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka. Budući da pomaže kod toliko tegoba da ih je teško sve nabrojati u jednom članku, navest ćemo neke od najčešćih bolseti kod kojih može pomoći.

Prije svega, odličan je lijek za probavni sustav. Regulira probavu, pomaže kod kolitisa, proljeva, zatvora i sindroma iritabilnog crijeva. Smanjuje žgaravicu, kiselinu u želucu i sve vrste bolova u trbuhu. Osim toga, ubrzava metabolizam te se može koristiti kao prirodno sredstvo za mršavljenje.

Dokazano je da aloe vera jača imunološki sustav. Na taj način čuva organizam od virusa, bakterija, gljivica i parazita te ima protuupalno djelovanje. Umiruje i simptome astme te različitih vrsta alergije.

Aloe vera – prirodni lijek koji čisti krv i pomaže u borbi protiv raka

Aloe vera doprinosi očuvanju zdravlja krvožilnog sustava i srca. Poznata je po tome što čisti krv i samim tim uklanja toksične i nepotrebne tvari iz organizma. Poboljšava cirkulaciju, štiti krvne žile i odličan je lijek protiv dijabetesa. Osim toga, dovodi krvni tlak u ravnotežu. To znači da može pomoći osobama koje imaju problema s visokim i s niskim krvni tlakom.

Zbog njezinog izuzetnog djelovanja, ovu biljku mnogi koriste u borbi protiv najopakije bolesti današnjice – raka. Znanstvenici tvrde da sprječava rast tumorskih stanica, a odlična je i za preventivu. Također, pacijenti koji su podvrgnuti kemoterapiji lakše je podnose uz konzumiranje aloe vere, jer ova biljka efikasno detoksicira organizam.

Aloe vera je dobar lijek za očne bolesti. Neke od njih su mrena, trahom, glaukom i upala rožnice. Pokazala se odličnom i u borbi protiv ovisnosti. Zbog toga se koristi za odvikavanje od cigareta, alkohola, pa čak i droga.