Glog kao lijek za srce

Od | 28 ožujka, 2015

Glog je ljekovita biljka koja se preporučuje kao najbolji prirodni lijek za srce i krvne žile. Rasprostranjen je po cijelom svijetu, a poznat je i pod nazivima bijeli trn, oštri trn, trnka, medvedove hruške, bijela drača, žetica i trnka.

Ova ljekovita biljka sadrži vitamin C, vitamin E, vitamin K, kalij, kalcij, željezo, magnezij, cink, mangan, bakar, aluminij, bor, jod, nikal, selen, krom, kolin, limunsku kiselinu, vinsku kiselinu, tanine, amine, steroidne saponine, karotenoide, proantocijanide, flavonoide i probavne enzime. Mnoga istraživanja pokazala su da je glog vrlo učinkovit lijek za srce te se on nalazi u sastavu mnogih prirodnih preparata koji su namijenjeni liječenju srčanih problema.

Glog je izvrstan lijek za srce

Pomaže kod svih problema sa srcem i krvnim žilama. Preporučuje se kod aritmija, treperenja srca, slabljenja srčanog mišića, upale srčanog mišića i zalistaka, srčane mane, arterioskleroze i drugih sličnih bolesti.

Za liječenje se može koristiti tinktura ili čaj. Najbolje je koristiti tinkturu jer ima jaču koncentraciju gloga. Liječenje čajem je također uspješno, ali u tom slučaju treba piti čaj više puta na dan po par mjeseci da bi se vidjeli rezultati.

Osim za srce i krvne žile, glog je još dobar za smirenje živaca, liječenje bolesti zglobova, uklanjanje celulita i probavnih tegoba. Pomaže još i kod mršavljenja, teškog disanja i vrtoglavice.

Tinkturu od gloga možete pripremiti tako da dvadeset grama listova i cvjetova ove biljke dobro isjeckate, stavite u staklenu posudicu i prelijete s visokopostotnim medicinskim alkoholom. Zatvorite posudicu i ostavite tri tjedna na sobnoj temperaturi. Nakon toga samo procijedite i možete ju koristiti. Uzimajte ju svaki dan tri puta po 15 kapi razrijeđeno u čaši vode. Popijte na prazan želudac.

Čaj možete pripremiti tako da osušenu biljku prelijete s vrelom vodom. Nakon deset minuta čaj je gotov. Pijte ga svaki dan po nekoliko šalica.