Kamilica za lice

Od | 28 rujna, 2017

Kamilica je od davnina poznata po svom ljekovitom djelovanju. Osim što ima izuzetno djelovanje na zdravlje organizma, kamilica je odličan preparat za lice. Liječi gotovo sve probleme kože lica, a mi vam nudimo nekoliko prijedloga kako možete iskoristiti kamilicu za lice.

>>>Kamilica kao lijek<<<

Prije svega, kamilica može smanjiti podočnjake. Za ovaj tretman je najlakše da koristite filter vrećicu čaja od kamilice. Sve što treba napraviti je preliti vrećicu čaja od kamilice kipućom vodom i ostaviti 5 minuta da odstoji. Nakon toga izvadite vrećicu iz vode i pričekajte da se ohladi, a zatim ju stavite na oči. Držite ju na očima oko 5 minuta, a nakon toga lice operite vodom. Ovim tretmanom ćete posvijetliti tamne krugove i smanjiti otečenost podočnjaka. Također, čaj od kamilice može se koristiti i za posvjetljivanje kože čitavog lica, a ne samo podočnjaka.

Očistite i pomladite lice pomoću kamilice

Parenje lica čajem od kamilice je odličan način da podmladite i očistite vašu kožu. Sve što vam treba za ovaj tretman je čaj od kamilice, veliki ručnik i velika posuda, šira od vašeg lica. Postupak parenja je također jednostavan. Samo skuhajte čaj, ulijte ga u posudu, nagnite se nad nju i glavu prekrijte ručnikom. Parite lice desetak minuta, a oči neka vam cijelo vrijeme ostanu zatvorene. Obratite pažnju da čaj ne bude previše vreli, da se ne biste opekli. Ovaj tretman se preporučuje jednom tjedno.

>>>Prirodni piling za suhu kožu lica<<<

Na kraju, kamilica je dobra i za akne i prištiće. Ona ima protuupalno i аntioksidаtivno djelovanje, te sprječava nastanak ožiljaka izazvanih aknama. Može se koristiti i oralno i lokalno. Bitno je samo skuhati čaj, kako bi se aktivni sastojci kamilice rastvorili u vodi.

Čaj od kamilice u sebi ima dosta antioksidansa koji štite kožu od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Kamilica je odlična i u borbi protiv bakterija koje također utječu na nastanak akni. Čaj od kamilice smanjuje i masnoću kože koja često dovodi do akni i sličnih problema.