Kamilica za lice

By | rujan 28, 2017

Kamilica je od davnina poznata po svom ljekovitom djelovanju. Osim što ima izuzetno djelovanje na zdravlje organizma, kamilica je odličan preparat za lice. Liječi gotovo sve probleme kože lica, a mi vam nudimo nekoliko prijedloga kako možete iskoristiti kamilicu za lice.

>>>Kamilica kao lijek<<<

Prije svega, kamilica može smanjiti podočnjake. Za ovaj tretman je najlakše da koristite filter vrećicu čaja od kamilice. Sve što treba napraviti je preliti vrećicu čaja od kamilice kipućom vodom i ostaviti 5 minuta da odstoji. Nakon toga izvadite vrećicu iz vode i pričekajte da se ohladi, a zatim ju stavite na oči. Držite ju na očima oko 5 minuta, a nakon toga lice operite vodom. Ovim tretmanom ćete posvijetliti tamne krugove i smanjiti otečenost podočnjaka. Također, čaj od kamilice može se koristiti i za posvjetljivanje kože čitavog lica, a ne samo podočnjaka.

Očistite i pomladite lice pomoću kamilice

Parenje lica čajem od kamilice je odličan način da podmladite i očistite vašu kožu. Sve što vam treba za ovaj tretman je čaj od kamilice, veliki ručnik i velika posuda, šira od vašeg lica. Postupak parenja je također jednostavan. Samo skuhajte čaj, ulijte ga u posudu, nagnite se nad nju i glavu prekrijte ručnikom. Parite lice desetak minuta, a oči neka vam cijelo vrijeme ostanu zatvorene. Obratite pažnju da čaj ne bude previše vreli, da se ne biste opekli. Ovaj tretman se preporučuje jednom tjedno.

>>>Prirodni piling za suhu kožu lica<<<

Na kraju, kamilica je dobra i za akne i prištiće. Ona ima protuupalno i аntioksidаtivno djelovanje, te sprječava nastanak ožiljaka izazvanih aknama. Može se koristiti i oralno i lokalno. Bitno je samo skuhati čaj, kako bi se aktivni sastojci kamilice rastvorili u vodi.

Čaj od kamilice u sebi ima dosta antioksidansa koji štite kožu od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Kamilica je odlična i u borbi protiv bakterija koje također utječu na nastanak akni. Čaj od kamilice smanjuje i masnoću kože koja često dovodi do akni i sličnih problema.