Pirodne kreme za sunčanje

Od | 13 srpnja, 2017

Ne želite izgorjeti na suncu, ali nisu vam baš primamljive ni kreme za sunčanje koje se u posljednje vrijeme sve više povezuju s nastankom smrtonosnih bolesti? Bez brige, na tržištu se nudi sve više prirodnih krema za sunčanje, a možete i sami napraviti prirodnu kremu za sunčanje prema vlastitom ukusu. No, bez obzira koristite li kreme za sunčanje, trebali bi izbjegavati najjače sunce i ne pretjerivati sa sunčanjem. Ukoliko provodite cijeli dan na suncu, koristite čim veći zaštitni faktor i mažite se više puta dnevno.

Prirodna krema za sunčanje s aloe verom

Za ovu kremu potrebno vam je: pola šalice čistog aloe vera gela, 20 kapi ulja sjemenki mrkve, 5 žlica ulja pšeničnih klica, 1 žlica konopljinog ulja i 5 kapi ulja lavande. Priprema kreme je veoma jednostavna. Sve sastojke treba promiješati i uliti u bocu. Prije svake upotrebe promućkati da se sastojci sjedine. Ova krema nema visoki zaštitni faktor pa se ne preporučuje kod duljeg izlaganja suncu.

Mješavina prirodnih ulja za sunčanje

Da biste dobili željeni ten, koristite prirodna ulja. Sami možete napraviti idealnu mješavinu ulja. Za nju vam treba: 50 ml avokado ulja, 50 ml ulja makadamija, 50 ml ulja jojobe, 50 kapi ulja ylang-ylanga i 30 kapi ulja lavande. Ulja promiješati i spremiti u bocu. Mješavinu promućkati prije svake upotrebe. Ova ulja nemaju visoki zaštitni faktor pa se ne preporučuju kod duljeg izlaganja suncu.

Prirodni losion za sunčanje sa zaštitinim faktorom 20

Za pripremu ovog losiona potrebno vam je: pola šalice organskog bademovog ili maslinovog ulja, 1/4 šalice organskog djevičanskog kokosovog ulja, 1/4 šalice pčelinjeg voska (ovaj sastojak možete i izostaviti ako nemate), 2 žlice praha cink oksida i eterična ulja po želji (izbjegavajte citrusna ulja). Sve sastojke osim cink oksida i eteričnih ulja pomiješati i staviti u staklenku. Nakon toga, zagrijati malo vode u loncu i ubaciti staklenku u vodu. Pričekati da se svi sastojci otope, a zatim izvaditi staklenku iz vode. Pažljivo dodati cink oksid u smjesu, pazeći da ne udahnete prah. Nakon toga promiješajte još par puta da budete sigurni da je prah ravnomjerno raspodijeljen i dodajte eterična ulja. Na kraju smjesu stavite u ambalažu u kojoj namjeravate čuvati svoj losion za sunčanje.