Prirodna maska za ispucalu kosu

Od | 16 lipnja, 2017

Jedan od veoma čestih problema kose su ispucali vrhovi koji uglavnom nastaju kao posljedica suhe kose. Ukoliko imate ovaj problem, ne brinite, jer postoje mnoga prirodna rješenja! Uz pomoć neke od dolje navedenih prirodnih maski za ispucalu kosu riješit ćete taj problem. A najbolje od svega je to što vam za ove maske trebaju sastojci koje vjerojatno već imate u svom domu.

Maska od limuna i koprive

Sastojci:  jedno jaje, žlica maslinovog ulja, pola žlice soka od limuna i čaj od koprive

Sve sastojke dobro izmiješajte i  smjesu nanesite na kosu. Zatim, kosu prekrijte folijom i masku držite na kosi oko pola sata. Kad maska odstoji, kosu dobro isperite i operite šamponom kao što to i inače radite. Poboljšanje će se vidjeti već nakon prvog tretmana.

Maska od banane i meda

Sastojci:  1 banana, 1 jaje, 3 žlice meda, 3 žlice mlijeka, 5 žlica maslinovog ulja

Na samom početku pripreme, bananu treba nasjeckati i izgnječiti vilicom. Zatim, dodati sve ostale sastojke i miješati dok se smjesa ne ujedini. Masku nanijeti na kosu, koncentrirajući se na vrhove i ostaviti da odstoji oko pola sata. Nakon tretmana, masku isprati toplom vodom, a zatim oprati kosu blagim šamponom.

Maska od kokosovog ulja

Sastojci: 3 žlice kokosovog ulja, 1 jaje

Priprema ove maske za ispucalu kosu je veoma jednostavna. Prije svega, potrebno je zagrijati 3 žlice kokosovog ulja u mikrovalnoj pećnici. U otopljeno ulje dodati jedno jaje i dobro izmiješati. Kad se smjesa ujedini, nanijeti je na čitavu kosu i pokriti plastičnom vrećicom ili kapom za kupanje. Masku treba držati na kosi pola sata do sat vremena, a zatim isprati.

Maska od maslinovog ulja i jaja

Sastojci: 5 žlica maslinovog ulja, 2 jajeta

Da biste napravili ovu prirodnu masku za ispucalu kosu, potrebno je ugrijati 5 žlica maslinovog ulja, dodati 2 jajeta i dobro promiješati. Masku nanijeti na čitavu kosu i umotati u plastičnu vrećicu. Ostaviti da odstoji dvadesetak minuta, a zatim dobro isprati.