Prirodna pasta za zube: napravite sami svoju pastu za zube

Od | 6 listopada, 2017

U posljednje vrijeme ljudi se sve više orijentiraju prema bio-prehrani, prirodnim sastojcima i domaćim pripravcima. Dok su nam se prije natpisi na proizvodima činili privlačnima, a mnoge proizvode smo smatrali zdravima i korisnima za naše tijelo ne obraćajući pažnju na sastojke, sada se počinjemo pitati koliko su oni zapravo zdravi i korisni.

>>>Prirodno jačanje noktiju<<<

Jedan od takvih proizvoda je pasta za zube, koju svakodnevno koristimo u kupovnoj varijanti, a iznimno je jednostavno napraviti svoju prirodnu varijantu. Možda ćete se upitati: zašto raditi prirodnu pastu za zube, kada je i kupovna sasvim dobra? Jednostavno, vi znate što stavljate u svoju pastu za zube. Kupovna pasta ima mnoge dodatke, kao što su zaslađivači, flor i glicerin koji mogu ozbiljno naštetiti vašim zubima.

Recept za prirodnu pastu za zube

Ako želite napraviti svoju prirodnu pastu za zube, isprobajte ovaj provjereni recept.

Potrebno vam je pola šalice kokosovog ulja, 1 žlica sode bikarbone, 1 žličica stevije i 15-20 kapi eteričnog ulja cimeta ili peperminta.

>>>Kokosovo ulje za lice<<<

Kako biste napravili ovu pastu za zube trebate najprije otopiti kokosovo ulje. Nakon što je ulje otopljeno dodajte ostale sastojke. Ključ uspjeha ovog recepta je u povezivanju svih navedenih sastojaka. Jako dobro pomiješajte i stopite sve sastojke, a ako je vaše kokosovo ulje još uvijek u polu-krutom stanju upotrijebite vilicu kako biste umiješali ostale sastojke. Smjesu stavite u staklenu posudicu i ostavite da se potpuno ohladi i stvrdne.

Ovako pripremljenu pastu za zube na četkicu možete nanijeti malenom žličicom.

>>>Prirodni parfem<<<

Osim što znate koje sastojke stavljate u nju, imate mogućnost eksperimentiranja s raznim okusima te ju možete napraviti tako da će biti pogodna i za vašu djecu. Prirodnom pastom za zube možete zaštiti njihove zube od najranije dobi izbjegavajući potencijalnu štetu koja može nastati dugoročnim korištenjem umjetnih pasta za zube.