Prirodno jačanje noktiju

Od | 31 svibnja, 2017

Svaka druga žena ima problema s pucanjem noktiju. U većini slučajeva nokti su slabi i pucaju zbog loše prehrane i nedovoljnog unosa vode u organizam. Kako biste nahranili i ojačali svoje nokte isprobajte neku od sljedećih prirodnih metoda.

Kupka od mlijeka je jako dobar tretman koji možete koristiti za jačanje noktiju. Ovo je veoma jednostavan tretman, potrebno je samo držati nokte 5 minuta u prethodno ugrijanom mlijeku. Mlijeko će noktima osigurati dovoljnu količinu kalcija koji će spriječiti njihovo pucanje i ljuštenje.

Ukoliko želite još bolji učinak, u mlijeko dodajte i jedan razmućeni žumanjak. Proteini iz žumanjka će pomoći u dodatnom jačanju noktiju. Ovaj tretman možete primjenjivati svaki dan.

Za prirodno jačanje noktiju vrlo učinkovitim pokazalo se ricinusovo ulje. Ovim uljem možete svakodnevno masirati nokte i kožicu oko noktiju. Osim što jača nokte, poboljšava i njihov rast.

Ojačajte nokte na prirodan način pomoću morske soli i češnjaka

Kako biste ojačali nokte možete probati desetominutni tretman s morskom solju. Za ovaj tretman potrebno vam je: 200 ml tople vode, kriška limuna, 2 jušne žlice morske soli, i nekoliko kapi maslinovog ulja.

Prvo pomiješajte sol u vodu i držite nokte 10 minuta u ovoj mješavini. Sol pomaže tako što ojačava ploču nokta. Nakon toga, nokte premažite limunom i pustite da djeluje do 5 minuta. Limun će spriječiti nastanak zanoktica i vratit će noktima bjelinu.

Poslije toga ruke treba oprati i nokte premazati maslinovim uljem koje će ih hidrirati. Ovaj tretman osigurat će vašim noktima dovoljnu količinu potrebnih minerala i učinit će ih jačima. Tretman možete raditi svaki ili svaki drugi dan sve dok ne vidite poboljšanje.

Ako imate slabe nokte, možete probati i regenerator od češnjaka za jačanje noktiju. Za pripremu regeneratora treba vam 1 češanj češnjaka i bezbojni lak za nokte. Češanj usitniti, staviti u lak i ostaviti da vaš regenerator odstoji 2 dana. Poslije toga, nokte premazivati svaki drugi dan. Prethodne slojeve regeneratora skinuti tek nakon petog premazivanja. Već za 2 do 3 tjedna vidjet ćete veliki napredak. Nokti će vam biti čvršći i zdraviji.