Kućne biljke – kako kućno bilje utječe na zdravlje

Od | 9 svibnja, 2015
 
Kako kućno bilje djeluje na zdravlje

Kućne biljke odličan su ukras za svaki dom, ali osim toga njihova je uloga očuvanje zdravlja. Mnogo je razloga zašto je biljke dobro čuvati, njegovati i posvetiti im malo vremena i pažne.

Neki od razloga su to što kućne biljke pročišćuju zrak, štite od elektromagnetskih zračenja, smanjuju buku, stres, služe kao ukras i suzbijaju neugodne mirise. Filtriranjem ugljičnog dioksida kojeg izdišemo  i raznih toksičnih spojeva biljke pročišćuju i osvježuju zrak u prostoriji stvarajući kisik.

Osim stvaranja kisika i pročišćivanja zraka, biljke prostor oplemenjuju negativnim ionima , a njihova je uloga poboljšavanje loše kvalitete zraka  uzrokovane grijanjem. Istraživanja pokazuju kako ioni značajno utječu na zdravlje ljudi: poboljšavaju rad metabolizma, povećavaju otpornost na mnoge bolesti, pomažu u liječenju glavobolje, astme i alergija.

Prema feng shuiju, pravilnim odabirom smeštaja kućnih biljaka u prostoru gdje se boravi, može se dodatno doprinjeti njihovoj učinkovitosti na zdravlje ljudskog organizma.

Najučinkovitije kućne biljke su: gerber, margarita, afrička ljubičica, orhideja, filodendron, drvo života, ljiljan, bršljan, aloe vera, palme, paprat i krizantema.

Više pročitajte na: Alternativa za Vas.