Zeleni sokovi – recept za pripremu zelenog kašastog soka

Od | 22 travnja, 2015
Ljekovitost zelenog soka

Jutro bi trebo biti najljepši dio dana, pogotovo ako ga započnemo zdravim doručkom pripremljenim od zelenog lisnatog povrća.

To je najbolja i najzdravija hrana za čovjeka. Zeleni listovi bogati su mineralima, vlaknima, vitaminima, klorofilom i aminokiselinama. No, sirovo povrće nije lako probavljivo, odnosno teško je pojesti veliku količinu, a kako bi ga bilo lakše konzumirati najbolje ga je pripremiti u obliku kašastog soka koji ima niz prednosti: ukusan je, lagan i zdrav, brzo se priprema, mogu ga piti svi članovi obitelji, poboljšava izgled kose, kože i noktiju, potiče mršavljenje, normalizira probavu, poboljšava raspoloženje, daje tijelu svu ptrebnu energiju i sve neophodne nutrijente, spriječava starenje stanica, a odličan je i u prevenciji karcinoma.

Recept za priremu zelenog kašastog soka

Zeleni kašasti sok lagan je i zdrav, a pripremiti ga možete u smo 5 minuta. Postoji nekoliko recepata kako ga pripremiti, no mi ćemo izdvojiti dva.

Frape od salate i jagoda
Potrebni su vam sljedeći sastojci:
– 1 čaša jagoda,
– 2 banane,
–  ½  glavice salate,
–  ½ čaše vode.

Frape sa kupusom
Za priremu ovog zelenog kašastog soka treba vam sljedeće:
– 3-4 čaše zelenog kupusa,
– ½ banane,
– 1 čaša jagoda,
– ½ čaše malina,
– 1-2 žlice javorovog sirupa,
– ½ čaše vode.

Kod prvog i drugog recepta najbolje je da povrće i voće na sitno nasjeckate, a potom stavite u blender ili štapnim mikserom dobro izmiksate.

Ovako pripremljenim zelenim sokom svako jutro započet će još bolje.