Čišćenje jetre: očistite jetru na prirodan način

Od | 14 veljače, 2017

Crveni grejp prepolovljen

Jetra je organ na koji posebno moramo paziti jer njezin pravilan rad je presudan za dobro zdravlje. Ipak, zbog nekvalitetne prehrane i brzog života, često zapostavimo jetru i u tom slučaju može doći do mnogih bolesti. Najčešći uzroci nepravilnog rada su paraziti i kamenci. Za čišćenje jetre od kamenaca možete isprobati dvodnevni program dr. Clark. Preporučljivo je da prije čišćenja jetre napravite čišćenje organizma od parazita.

Za čišćenje jetre potrebno vam je 50 grama gorke soli, pola šalice (1,5 dl) maslinovog ulja i 1 veliki ili 2 mala svježa crvena grejpa.

Dvodnevni plan čišćenja jetre

Prvog jutra za doručak pojedite nešto nemasno. To može biti voće, žitarice, kruh, med ili nešto slično. Ne koristite ulje, maslac, sir, vrhnje ili mlijeko. U podne ručajte. Opet, obrok mora biti nemastan. Možete pojesti krumpir, pečen ili kuhan na pari, ili neko drugo povrće, kruh ili voće. Možete koristiti sol, ali ne i ulje.

Prije 14:00 sati popijte dovoljno vode, jer nakon toga ne smijete više ništa ni jesti ni piti. 50 g gorke soli pomiješajte sa 6 dl vode i napitak podijelite na 4 dijela. Da biste ga lakše popili, napitak stavite u hladnjak.

U 18:00 sati popijte prvu četvrtinu gorke soli. Maslinovo ulje i grejp ostavite na sobnoj temperaturi da se ugriju.

U 20:00 sati popijte i drugu četvrtinu gorke soli, a već u 21:30 pripremite se za spavanje. U 21:45 napravite napitak za čišćenje. Iscijedite grejp, pomiješajte sa pola šalice maslinovog ulja i mućkajte dok se sastojci ne sjedine. U 22:00 popijte napitak u stojećem položaju u roku od 5 minuta. Nakon toga lezite na leđa ili lijevi bok i pokušajte zaspati.

Sljedeće jutro (nakon 6:00) popijte i treću četvrtinu gorke soli i otide nazad u krevet. Ponovite radnju nakon 2 sata. Nakon što ste popili poslednju četvrtinu gorke soli, pričekajte 2 sata i nakon toga možete jesti.

Ako pratite sve ove korake, uspješno ćete očistiti jetru od kamenaca. Za više informacija o ovom programu i iskustvima ljudi kliknite ovdje: Čišćenje jetre prema dr. Clark.