EFT tehnika – dobrobiti tapkanja

Od | 29 lipnja, 2017

EFT tehnika ili tehnika emocionalne slobode otklanja tegobe izazvane negativnim emocionalnim stanjima. Nastala je u ranim 90-im, a njen tvorac je Gary Craig. Zasnovana je na teoriji da se u našim tijelima pojavljuju emocionalne blokade koje ometaju normalan protok energije.

Da bismo otklonili emocionalne blokade i vratili protok energije u normalno stanje, potrebno je tapkati određene točke. Ova tehnika ima mnoge dobrobiti i na fizičko i psihičko zdravlje, te bi joj trebalo posvetiti više pažnje.

Kako se koristi EFT tehnika?

Iako zvuči komplicirano, ova tehnika je veoma jednostavna i može je svatko primjenjivati. Terapija tapkanjem treba početi tako što ćete se suočiti sa svim svojim problemima i izgovoriti ih naglas. Nakon toga počinje tapkanje. Da bi EFT tehnika pokazala učinkovite rezultate, potrebno je znati koje su točke za tapkanje.

Osnovne točke, odnosno vrhovi meridijana su na gornjem dijelu tijela: na vrhu glave, iznad obrva, na sljepoočnicama, ispod očiju, ispod nosa, na bradi, ispod ključne kosti, desetak centimetara ispod pazuha i bočno na dlanu te ispod malog prsta. Da bismo otklonili negativnu energiju, treba okrenuti energetski polaritet ovih točaka. To se postiže laganim tapkanjem.

Koliko je potrebno tapkati da bi se postigli rezultati? To zavisi od veličine problema. Što je problem intenzivniji, to se mora više puta tapkati.

Koje su dobrobiti tapkanja?

Prije svega, EFT tehnika može pomoći kod problema s ljutnjom, negativnih emocija, loših navika, depresije, različitih vrsta ovisnosti, fobija i strahova. Osim toga, tapkanjem možete umanjiti stres, anksioznost, sve vrste bolova i osjećaj krivnje, ali možete i pospješiti mršavljenje. Ova tehnika, također, poboljšava samopouzdanje, koncentraciju, san, međuljudske odnose i opću učinkovitost.

Osim što nudi sve navedene dobrobiti, EFT tehnika je odlična i zbog toga što je besplatna i uvijek dostupna. Dakle, zašto trošiti novac na antidepresive kad postoji prirodno i jednostavno rješenje? Ovom jednostavnom tehnikom, za kratko vrijeme možete se riješiti mnogih problema izazvanih negativnim emocijama.

Više o EFT tehnici i točke tapkanja možete vidjeti ovdje: http://www.eftuniverse.com/faqs/about-eft-tapping-and-this-site