Limun i voda svako jutro za zdravlje organizma

Od | 27 travnja, 2015
Voda i limun za zdravlje organizma

Svakog jutra prije nego nešto pojedete ili popijete napravite napitak od limuna i vode. Kombinacija je to koja vašem tijelu može donijeti niz dobrobiti za zdravlje. Bilo bi još bolje kada bi umjesto jutarnje kave pripremili vodu s limunom i tako započinjali dan.

Ovo je novi trend u zdravoj prehrani te ga mnogi svrstavaju u istu grupu kao i razne smoothije koji se pripremaju od povrća i voća, no napitak od limuna i vode osvježit će vaše tijelo i dati mu snagu za svakodnevne prepreke koje mogu utjecati na vaše zdravlje.

Prednosti limunovog soka na prazan želudac

Poznato je da limun sadrži velike količine vitamina C, pektin koji obnavlja crijevnu mikrofloru, a jedna čaša vode s limunom (2dcl) sadrži tek 25 kalorija.

Također, limunov sok ima i druge prednosti: održava razinu pH, pomaže kod probave i potiče proizvodnju žuči, kalij iz limuna hrani živčane stanice i mozak, jača jetru, pomaže u otklanjanju prehlade, sprječava razvoj i rast patogenih bakterija,  pomaže u održavanju zdravlja očiju, osim vitamina limun je i izvor kalija, fosfora, magnezija i kalcija, sprječava nastanak bora i akni te izbacuje štetne toksineiz tijela.

Započnite dan sa čašom napitka pripremljenog od vode i limuna te podarite svojem organizmu zdravlje i svježinu!