Kokosovo ulje za kosu

Od | 8 studenoga, 2017

Svaka žena je barem jednom poželjela čvrstu, sjajnu i podatnu kosu, baš onakvu kakvu imaju razni modeli iz reklama za preparate za kosu. No, niti jedan od tih preparata ne može zamijeniti ono što za vašu kosu može učiniti kokosovo ulje.

Kokosovo ulje je bogato antioksidantima, ima antivirusna i antibakterijska svojstva. Kada ga koristite direktno na kosi, poboljšava se prokrvljenost vašeg tjemena, nestaju razne gljivice i bakterije, kosa brže raste te postaje sjajnija, zdravija i gušća.

Kokosovo ulje možete koristiti na različite načine kako bi postigli različite rezultate.

Koje su prednosti i kako koristiti kokosovo ulje za kosu

Kokosovo ulje može zamijeniti vaš regenerator. Ono nema nikakvih kemikalija koje mogu oštetiti vašu kosu te je odlično za sve tipove kose. Manjak proteina u kosi vodi do ispucale i suhe kose, a kokosovo ulje može ponovno povratiti njezin sjaj. Uz to, malo kokosovog ulja za vašu kosu može činiti veliku razliku.

>>>Kokosovo ulje za lice<<<

Kokosovo ulje odlično je za rast kose. Ako imate problema s tankom kosom koja neprestano otpada, kokosovo ulje je rješenje koje ste tražili. Ono pomaže pri rastu kose te ju čini čvršćom i gušćom. Uz kokosovo ulje često se preporuča konzumiranje raznih drugih zdravih namirnica jer se otpadanje kose povezuje s internim problemima u tijelu, a manje je rezultat vanjskih utjecaja.

Kokosovo ulje može zauvijek riješiti problem prhuti. Zanimljivo je da se baš ovo ulje stoljećima koristilo kako bi se uklonila prhut. Nitko ne voli vidjeti te bijele pahuljice koje su često uzrokovane sušenjem tjemena zbog raznih gljivica i bakterija. Zbog antibakterijskih svojstava, kokosovo ulje odlično je za uklanjanje svih bakterija i gljivica koje bi mogle uzrokovati prhut.

>>>Prirodna maska za ispucalu kosu<<<

Kokosovo ulje odlična je zamjena za mnoge druge preparate za kosu. Naša je kosa često podložena ekstremnim uvjetima kao što su sušenje kose, peglanje, uvijanje i sl. Kokosovo ulje je prirodan način da kosu zaštitite u trenucima kada želite imati savršeno ravnu kosu ili želite te posebne kovrče. Ono nema dodatnih kemikalija, a jednako je učinkovito kao i druga svojstva za njegu i zaštitu kose.

S kokosovim uljem ne možete pogriješiti kada je riječ o zdravlju i ljepoti vaše kose.