Maska za kosu od koprive: napravite prirodnu masku za kosu

Od | 7 ožujka, 2017

U posljednje vrijeme veliki je broj onih koji se žale na probleme s kosom. Mnogi muškarci prerano gube kosu ili im se često javlja prhut. S druge strane, žene imaju problema sa previše tankom i ispucalom kosom, te pretjeranim mašćenjem vlasišta i slabim korijenom dlake.

Postoji niz biljaka koje su dobre za kosu, a među najpoznatijima i najučinkovitijima je, naravno, kopriva. Od koprive možete vrlo lako napraviti ljekovitu i hranjivu prirodnu masku za kosu.

Recept za izradu prirodne maske za kosu od koprive

Za izradu prirodne maske od koprive potrebna su vam samo tri sastojka: kopriva, maslinovo ulje i med. Prvo trebamo nabrati koprivu. Najbolje ju je brati na livadi ili na nekom mjestu izvan naselja, gdje nije izložena ispušnim plinovima vozila i ostalim zagađenjima. Birajte zdrave i neoštećene biljke. Prilikom branja koristite rukavice.

Listove je potrebno dobro oprati te ih staviti u šalicu maslinovog ulja. U mješavinu dodajte još dvije žlice meda, sve dobro promiješajte i ostavite da odstoji 45 minuta. Dok čekate da maska za kosu bude spremna, skuhajte litru čaja od koprive.

Nanesite masku na kosu, pokrijte je folijom i ostavite da djeluje pola sata. Nakon toga isperite masku i operite kosu s blagim šamponom. Na kraju još samo isperite kosu čajem od koprive. Ovu prirodnu masku za kosu trebalo bi koristiti jednom mjesečno, a čajem od koprive bi trebalo svaki dan ispirati kosu ili barem više puta tjedno. Rezultati su vidljivi nakon nekoliko tjedana.

Kopriva u sebi sadrži cijeli niz hranjivih sastojaka koji su potrebni za zdravlje naše kose i vlasišta. Ona štiti i jača kosu, prokrvljuje vlasište, odlična je protiv peruti, sprječava opadanje kose i potiče rast novih vlasi. Maslinovo ulje potiče cirkulaciju vlasišta te daje kosi zdrav sjaj. Med regenerira kosu, čini je mekšom i sjajnom. Zbog toga je ova prirodna maska od koprive s maslinovim uljem i medom odličan izbor za svakoga tko želi imati zdravu i lijepu kosu.