Maska za lice od meda: nahranite lice medom

Od | 11 svibnja, 2015
Žlica meda i med u staklenki

Med je jedan od najvažnijih prirodnih lijekova te se koristi za liječenje mnogih bolesti. U prirodnoj kozmetici koristi se kao prirodno sredstvo za njegu kože.

Mnoge prirodne kreme, maske, balzami i drugi kozmetički proizvodi sadrže med kao bazu jer on čisti pore i veoma blagotvorno djeluje na kožu. Zbog antibakterijskog i antiseptičkog djelovanja uspješno uklanja akne i druga kožna oboljenja, a pokazao se učinkovitim i kod uklanjanja finih bora te vraćanja mladenačkog izgleda. Kako bi vaša koža bila mekana i glatka koristite masku za lice od meda.

Pripremite hranjivu masku za lice od meda

Ako imate problema s osjetljivom kožom, pripremite ljekovitu i hranjivu masku za lice od meda i aloe vere. Jednostavno dvije žlice meda pomiješajte s dvije žlice aloe vere i pripremljenu mješavinu nanesite na lice. Nakon petnaest minuta djelovanja isperite toplom vodom.

Za suhu kožu pripremite masku za lice od dvije žlice meda, jedne banane i dvije žlice maslinovog ulja. Bananu zgnječite te ju pomiješajte s ostalim sastojcima. Mješavinu nanesite na lice i nakon dvadeset minuta isperite.

Imate li masnu kožu pripremite masku za lice od jedne žlice meda, žlice limunovog soka, dvije žlice mlijeka te jedne žlice nemasnog kravljeg sira. Mješavinu nanesite na lice i nakon deset minuta isperite.

Protiv bora bit će dovoljan čisti med. Nanesite ga na lice i na to stavite gazu koju ste prethodno namočili u toploj vodi i iscijedili. Topla gaza potrebna je kako bi se otvorile pore na licu. Nakon dvadeset minuta djelovanja uklonite masku toplom vodom te zatim hladnom vodom operite lice da zatvorite pore.