Prirodna maska za suhu kosu

Od | 17 svibnja, 2017

Suha i oštećena kosa stvara probleme mnogim ženama. Osim što izgleda beživotno, može dovesti do nastanka peruti i prekomjernog ispadanja kose. Ukoliko imate taj problem, na prirodan način možete hidrirati i oporaviti vašu suhu i beživotnu kosu. Ako želite da vaša kosa izgleda zdravo i blistavo, isprobajte neku od prirodnih maski za suhu kosu.

Topla maska od maslinovog ulja je najjednostavnija za napraviti. Sve što vam je potrebno za ovu prirodnu masku je 20 ml maslinovog ulja. Ulje prvo treba zagrijati, a zatim nanositi na kosu fokusirajući se na vlasište i vrhove. Nakon toga, ulje treba ravnomjerno rasporediti po kosi, staviti plastičnu vrećicu na glavu i ostaviti da odstoji oko pola sata. Na kraju, masku isprati vodom i kosu oprati šamponom.

Prirodne maske za suhu kosu hidriraju kosu te joj daju volumen

Maska od krastavaca, jaja i maslinovog ulja još je jedna idealna prirodna maska ako imate problema sa suhom kosom. Za nju su vam potrebni: 1 krastavac, 2 žlice maslinovog ulja i 1 jaje. Sve što treba napraviti je nasjeckati oguljen krastavac, dodati dvije žlice maslinovog ulja i jedno umućeno jaje te dobro promiješati. Smjesu zatim utrljati u kosu i ostaviti da odstoji pola sata. Nakon toga masku isprati, a kosu oprati šamponom. Ova maska ne samo da će hidrirati vašu suhu kosu, već će joj dati i volumen.

Maska od žumanjaka, ruma, meda i maslinovog ulja vam također može pomoći ako imate problem sa suhom kosom. Priprema ove maske je vrlo jednostavna: Prvo, dva žumanjka treba pomiješati sa dvije žlice maslinovog ulja (po želji, možete koristiti ricinusovo, bademovo ili kokosovo ulje). Nakon toga, u smjesu se dodaju dvije žlice ruma i malo meda. Smjesu treba dobro izmiješati i zatim nanijeti na kosu, fokusirajući se na vrhove. Nakon nanošenja, kosu umotajte u foliju i ostavite da maska djeluje nekoliko sati. Na kraju, masku isperite toplom vodom, a zatim operite kao i inače, s tim da je poželjno koristiti i regenerator.