Prirodna zaštita od komaraca

Od | 31 svibnja, 2015
Komarac na koži u prirodi

Ljeto je mnogima najdraže godišnje doba zbog lijepog vremena, ali s njim dolaze i one manje lijepe stvari poznatije kao dosadna zujala – komarci. No, od njih se možete zaštititi prirodnim sredstvima.

Prirodna sredstva za zaštitu od komaraca ne štete zdravlju, a djelotvorna su kao i komercijalna. Osim korištenjem prirodnih sredstava, od komaraca se možete zaštititi tako da izbjegavate stvari koje ih privlače. Među tim stvarima su tamna odjeća, vatra, cvjetni i voćni mirisi te vlaga.

Napravite sami prirodnu zaštitu od komaraca

Ulje od čajevca odlična je prirodna zaštita od komaraca jer osim što ih drži podalje od vas, ulje čajevca njeguje kožu i štiti od mnogih drugih vrsta insekata. Pripremite repelent od eteričnog ulja čajevca tako da 60 mililitara ulja pomiješate s 140 mililitara destilirane vode. Tekućinu ulijte u bočicu s raspršivačem i prije svake upotrebe protresite. Osim čajevca, učinkovito je i ulje cimeta, ricinusovo ulje, ulje ružmarina te ulje paprene metvice.

Kako bi zaštitili dom od komaraca možete ispuniti prostorije mirisom eteričnih ulja. Osim eteričnih ulja, za prirodnu zaštitu od komaraca možete koristiti češnjak ili jabučni ocat. Stavite češnjak na mjesta gdje komarci obično ulaze u kuću i oni će ta mjesta izbjegavati. Jabučni ocat možete pomiješati s nasjeckanim peršinom i mješavinu nanijeti na kožu. Osim što štiti od komaraca, jabučni ocat rashlađuje tijekom vrućina te pomaže u održavanju ph kože.