Med i cimet: kako med i cimet utječu na zdravlje

Od | 5 veljače, 2015
 

Zanima vas kako med i cimet utječu na zdravlje organizma i koja djelotvorna svojstva ove dvije namirnice sadrže? Mnoga istraživanja dovode do zaključka kako svojstva ovih namirnica koje možete nabaviti u bilo kojoj trgovini, mogu pozitivno utjecati na zdravlje i osnažiti vaš organizam.

Med je vrlo efikasan u liječenju mnogih bolesti, ali u kombinaciji sa cimetom njegova snaga se dodatno povečava u borbi protiv virusa, bakterija i visokog kolesterola u krvi. Ovo je jedina namirnica na svijetu koja se ne može pokvariti (kristalizira se dugim čuvanjem na hladnom mjestu), stoga je njegova učinkovitost i  kvaliteta dugotrajna.

Cimet se najviše koristi u kulinarstvu no sve više se otkrivaju njegova ljekovita svojstva koja pozitivno djeluju na kolesterol u krvi, gljivične infekcije, artritis, tumore, bakterije i viruse. Prilikom kupnje važno je znati kako ne sadrži svaka vrsta ljekovita svojstva i nema toliko pozitivan utjecaj na organizam. Pravi cimet dobiva se iz vrste Cinnamomum zeylanicum Nees, a  možete ga zamjeniti i kasijom jer sadrži sličan sastav tvari.

Kako koristiti med i cimet za liječenje bolesti

Kombinacija meda i cimeta koristi se za prevenciju i/ili izlječenje različitih bolesti. Sve više raste i njihova primjena kako se otkriva njihov djelotvorni i ljekoviti učinak. Ove dvije namirnice u kombinaciji vrlo su djelotvorne u borbi sa kilogramima, stoga želite li smršavjeti, smanjiti kolesterol ili šećer u krvi pomješajte dvije žlice meda i tri male žličice cimeta sa čajem. Popijte tako pripravljen čaj svaku večer prije spavanja i smanjite razinu šečera u krvi za barem 10 %.

Za mršavljenje možete prokuhati ove dvije namirnice u čaši vode i konzumirati pola sata prije doručka svako jutro. Rezultati koje ćete postizati vrlo brzo biti će vidljivi, a vi ćete se osjećati vitalnije. Prokuhana voda, med i malo cimeta vrlo su djelotvorni i kod drugih tegoba poput artritisa, upale mjehura te bolova u želucu. U borbi sa prehladom  ove dvije namirnice ublažiti će upalu sinusa, kronični kašalj i bronhitis. Želite li pak povečati koncentraciju i probuditi mozak, sam miris cimeta u tome vam može pomoći, a u kombinaciji s medom i ublažiti neke od navedenih tegoba.

Ukoliko već niste vrijeme je da počnete sa konzumiranjem ovih ljekovitih namirnica koje će vašem tijelu pružiti vitalnost i zdravlje.