Recepti za smoothie od jagoda

Od | 20 srpnja, 2017

Nama su jagode jako dobre, a vama? One ne samo da su ukusne, nego su i zdrave jer su prepune hranjivih tvari. Jagode su bogat izvor vitamina C, vitamina A, željeza, biljnih fenola, te vlakana koja reguliraju probavu. Također, ubrzavaju metabolizam, reguliraju kolesterol i štite od kardiovaskularnih bolesti.

Ukoliko se želite malo rashladiti i osvježiti, a istodobno nahraniti organizam vitaminima, smoothie od jagoda je pravo rješenje. Ovdje možete pronaći nekoliko različitih recepata za osvježavajući ljetni smoothie od jagoda.

Smoothie od jagoda i avokada

Za jednu čašu ovog smoothieja potrebno vam je 75 grama jagoda, ¼ avokada, malo soka od limuna, 2 žlice malomasnog jogurta i 100 ml malomasnog mlijeka. Priprema ovog smoothieja je veoma jednostavna. Prvo treba oguliti i narezati avokado, a zatim sve sastojke ubaciti u blender i miksati. Miksajte sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ako je smjesa pregusta, dodajte vodu po želji, sve dok ne dobijete željenu gustoću. Budući da je dobar izvor zdravih masti i kalcija, ovaj smoothie je najbolje piti za doručak.

Pjenasti smoothie od jagoda i banana

Za jednu čašu ovog smoothieja potrebno vam je 140 grama jagoda, 1 banana i 150 ml mineralne vode. Smoothie se priprema tako što prvo ogulite i narežete bananu, a zatim je zajedno s jagodama ubacite u blender. Voće miksati sve dok se ne pretvori u jednoličnu smjesu. Zatim dodavati mineralnu vodu u smjesu uz neprekidno miješanje. Na kraju, pjenasti smoothie natočiti u čašu i poslužiti.

Sočan i moćan smoothie od jagoda

Za jednu čašu ovog smoothieja potrebno vam je 8 do 10 jagoda, 1 banana, 1 šalica soka svježe naranče i nekoliko kockica leda. Jagode treba oprati i očistiti, a bananu oguliti i narezati. Nakon toga, voće i sok ubaciti u blender i dodati kockice leda. Sve sastojke dobro izblendati, a smoothie poslužiti odmah, dok je još hladan. Možete ga piti između obroka, ili za vrijeme doručka.