UN dijeta – mršavite zdravo uz UN dijetu

Od | 10 veljače, 2015

UN je 90 – dnevna dijeta čiji rezultati su vidljivi već nakon par dana primjene. Cilj nije samo gubitak kilograma već i promjena metabolizma, što isključuje mogućnost za brzo vraćanje kilograma.

Želite li smršaviti i osjećati se bolje i zdravije? Želite li ponovo voljeti sebe i svoje tijelo? Tada je UN dijeta najbolji izbor. Vrlo je važno uzeti u obzir kako je kod ove dijete kao i kod drugih početak težak, no ustrajete li u tome da poduzmete nešto za svoje zdravlje i pridržavate se pravila, rezultati će biti vidljivi kroz nekoliko dana. Kada primijetite promjene to će vam biti još samo dodatni poticaj da ovu borbu uspješno dovedete do kraja i dođete željenih krajnjih rezultata.

Sam naziv UN dijeta ili „ne-dijeta“ govori kako ovo nije klasičan način mršavljenja, odnosno izgladnjivanje, već  asocira na pravilan i kvalitetan način prehrane. Ne zavaravajte sami sebe, nemojte počinjati od „sutra“ ili „ponedjeljka“ krenite sa ovakvim  načinom prehrane već danas i očekujte zadovoljavajuće rezultate kako za skidanje kilograma tako i za zdravlje organizma.

Držite se pravila UN dijete i mršavite zdravo

UN dijeta u pravilu bi trebala trajati 90 dana, u tom roku može se skinuti od 15-25 kilograma, no kada dođete do željene težine možete je prekinuti. Podijeljena je na čeitri dana – prvi dan je proteinski, zatim škrobni, ugljikohidratni i voćni dan.  Vrlo je važno pridržavati se ovog slijeda kako bi rezultati bili zadovoljavajući.

Doručak je za sve dane isti – voće u paru. Pojedite 2 kruške, 2 jabuke, 2 šake sitnih suhih šljiva ili nešto drugo. Proteinski dan obuhvaća klasične namirnice poput mesa, jaja, ribe i nekalorično povrće (najbolje ako je kuhano na pari). Tijekom ovog dana može se konzumirati mlijeko, jogurt, sir, a dopušteno je pojesti i jednu krišku kruha od integralnog brašna.

U drugom, škrobnom danu dozvoljeno je konzumirati mahunarke, krumpir, žitarice. Treći ili ugljikohidratni dan obuhvaća konzumaciju tjestenine, peciva, a za večeru pojedite barem dva kolača ili 3 kuglice sladoleda. Voćni ili četvrti dan zasigurno je jedan od težih jer se jede samo voće i za doručak i za ručak, ali i večeru.

Kavu ili čaj možete piti u neograničenim količinama, ali po mogućnosti bez šečera. Također je preporučeno barem jedan dan u mjesecu u toku UN dijete biti samo na vodi.